Kripto Bağış

Algorand Web Cüzdan %7.48 APY Kazanç ile Algo Staking

 Algorand Web Cüzdan %7.48 APY Kazanç ile Algo Staking 



 Algo web cüzdanı kurduktan sonra hesabınızda en az 1 Algo bakiyeniz olduğu zaman yıllık % 7.48 APY kazanç ile Algo ödülü almaya başlayacaksınız.

Sizlere daha önce Algorand mobil cüzdan nasıl kullanılır, Algo staking nasıl yapılır ve özelliklerinin neler olduğunu anlatan bir yazı paylaşmıştım.

Algo mobil cüzdan için yazının linki https://6yolunbilgesi.blogspot.com/2020/11/algorand-algo-mobil-cuzdan-ile-algorand.html

 Kripto ile ilgilenen kişiler kripto cüzdanı oluşturma ve kullanma hakkında her şeyi bilirler. Ancak bu yazı kripto ile daha yeni tanışmış ve cüzdan oluşturma hakkında bilgisi tam olmayan yeni kripto severler için detaylı bir anlatım içeriyor.

Şimdi ise Algorand web cüzdanı nasıl kullanılır ve özellikleri neler olduğunu resimlerle anlatacağım. 

Aşağıda verdiğim bağlantıya tıklayarak bu sayfayı açın.

https://wallet.myalgo.com/home

Tıkladığınızda aşağıda ki sayfa açılacak ve bu sayfada işaretlediğim yere tıklayarak web cüzdanı oluşturmak için başlıyoruz.


Aşağıda açılan sayfa da işaretli yerlere tıklayın ve devam edin. Bu sayfa da cüzdan kodunun iyi bir şekilde saklanması gerektiğine dair uyarılar var. Bu önlemi aldığınızdan emin olun.


Burayı geçtikten sonra aşağıda açılana sayfa da cüzdanınıza erişim için şifre oluşturmanız gerekecek. Şifrenizi unutmayın ve şifre oluşturma karakter kuralına dikkat edin. 

Şifreniz ;

En az bir sayı 

En az bir harf içeren 

Minimum 8 karakterden oluşmalıdır.



Şifre oluşturduktan sonra aşağıda ki cüzdan oluşturma sayfası açılacaktır. Bu sayfada yeni cüzdan oluştur yazan yere tıklayın. Tabi harici bir Ledger cüzdan kullanmak isterseniz bağlayabilirsiniz.


Ve buraya tıkladıktan sonra aşağıda ki resim de 25 karakterli cüzdan kurtarma kodunuz gözükecektir.Kendi cüzdan kodumun hepsini sildiğimi göreceksiniz..! :D 



Cüzdan kodunuzu çalınma riskine karşı bilgisayarınız da bulundurmayın mutlaka bir kağıda yazın, kaybetmeyin ve asla kimse ile paylaşmayın. Bu kod cüzdan oluşturmak için ilerlediğiniz de 25 karakterden bazılarınızı sizden boş gözüken yerlere yazmanızı isteyecek ve siz bu karakterleri boş olan yerlere yazarak cüzdanınızı oluşturmuş olacaksınız. Cüzdan ismi yazmayı da unutmayın..!


Cüzdanı başarılı bir şekilde oluşturduktan sonra cüzdanınız aşağıda ki gibi görünecek. Şimdi bana ait cüzdan üzerinden Algo web cüzdan nasıl kullanılır ve özelliklerine geçelim. :)




Yukarı da resimde gördüğünüz gibi şuan web cüzdanımız da Algo yok. Algo almak için cüzdan isminin hemen altında cüzdan adresinizi görüyorsunuz ve yine cüzdan isminin yanında ve altında  1 numara ile işaretlediğim tuşlar cüzdan adresini kopyalamak için kısa yol tuşlarıdır. 2 numara ile işaretlediğim tuş ise cüzdanınıza ait or kodunun kısa yoludur..! 

3 numaralı yere tıkladığınız da ise yine aynı şekilde cüzdan adresinize ve or koduna ulaşabilirsiniz. Seçim sizin hızlı bir şekilde 1 ya da 2 numaralı yerleri kullanabilirsiniz ya da 3 numaralı yerden cüzdan adresinize ve or kodunuza ulaşabilirsiniz.

Algo göndermek için aşağıda ki resimde gördüğünüz yere tıklayın. 

1 numara ile işaretlediğimiz yere göndereceğiniz kişinin Algo cüzdan adresini hatasız bir şekilde yazmanız gerekir..!

2 numara ile işaretlediğimiz yere göndereceğiniz Algo miktarını yazmalısınız.

3 numara ile işaretlediğimiz yer de göndereceğiniz Algo için kesilen işlem ücreti 0,001 Algo'dur.


Aşağıda ki resimde menüye tıkladığınızda yapabileceğiniz işlemler şunlardır;

1 numara ile işaretlediğimiz yer de cüzdan isminizi değiştirebilirsiniz.

2 numara ile işaretlediğimiz yer de cüzdanı dışa aktar seçeneği var.

3 numara ile işaretlediğimiz yer de oluşturduğunuz cüzdanı silme seçeneği var.



Tether Usdt'yi eklemek için ilk önce aşağıda ki işaretlediğim 1 numaralı yere tıklayın sonra açılan 2 numaralı yere tıklayın.


Ardından aşağıda açılan yere " Tether " yazarak arama yapın ve bulduğunuz zaman seçerek devam edin. Tabi Tether eklemek için mutlaka işlem ücreti 0,001 Algo bakiyeniz olması gerekir eğer bakiyeniz yoksa ekleme yapamazsınız buna dikkat edin. ;)


Son olarak ayarlar menüsünde yapabileceğiniz işlemlerden bahsedeceğim.

1 numara ile işaretlenen yer de ağ seçimi yapabiliyorsunuz. Mainnet, Testnet, Betanet.

2 numara ile işaretlenen yer de cüzdan şifrenizi değiştirebilirsiniz..!

3 numara ile işaretlenen yer de dil ayarını ve 

4 numara da ise cüzdanınız için kapanma süresi ayarlarını yapabilirsiniz. :)


Cüzdan oluşturma ve özelliklerini kullanmayı öğrendiniz..! Algorand'ın başka güzel özelliklerinden bahsedeceğim.

Algo Staking de kazançlarınızı hesaplaya bileceğiniz bir hesap makinesi var. Haftalık, aylık ve yıllık olarak hesaplama yapıyor. Aşağıda hesap makinesine ulaşmanız için Algo Explorer sayfasında belirttiğim yere tıklayın.


Tıkladıktan sonra aşağıda ki Algo Staking Ödül Hesaplama sayfasına ulaşacaksınız. Algo miktarını girdiğiniz de aşağıda size haftalık , aylık ve yıllık hesaplamayı otomatik olarak yapacaktır..! :)

 

Son olarak da cüzdan adresinize tıkladığınız zaman Algo Explorer sayfasında gönderme ve alma işlemlerinizin detaylarına ulaşacaksınız. :)

 
Aşağıda ki gibi işlem bilgilerinizi gösteren sayfa açılır.

 


Algorand yeni nesil blockchain teknolojisi ve özellikleri ile Kripto Dünyasına damgasını vuracağına inanıyorum.

 Algorand'ın bu rakipsiz teknolojisi ve özelliklerinin gerçek hayata uygulanış kanıtlarını gördükçe bu inancımızın meyvelerini verdiğini görüyoruz..! 

Algorand hakkında yeni özellik ve haberleri buradan paylaşmaya devam edeceğim. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim.  :)

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar