Kripto Bağış

Kâbe'ye yönelmek

PEYGAMBER -SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM-'İN NAMAZI KILIŞ ŞEKLİ


KÂBE'YE YÖNELMEK

══════ ❁❁✿❁❁ ══════

Ey müslüman!

🕋 Namaz kılmak istediğin zaman, nerede olursan ol, ister farz, isterse nâfile olsun, namazda yönünü K âbe'ye yönelmelisin. Kâbe'ye yönelmek, namazın rükünlerinden birisidir. Bu olmadan namaz geçerli olmaz.

🕋Korku namazı ile şiddetli çarpışmanın olduğu savaşta kılınan namazda, savaşan kimseden Kâbe'ye yönelmek düşer.
- Kâbe'ye yönelemeyen hasta veya gemi, araba ve uçak gibi araçlarda yolculuk yapan kimseler, namaz vaktinin çıkmasından endişe ettikleri takdirde Kâbe'ye yönelmek, onlardan düşer.
- Bir hayvana veya bineğe binmiş bir halde yolculuk yaparken nâfile namaz veya vitir namazı kılan kimseden Kâbe'ye yönelmek düşer. Bu kimsenin mümkünse iftitah tekbiri alırken Kâbe'ye yönelmesi müstehaptır. Sonra yönü nereye doğru ise, o tarafa doğru namazını kılar.

🕋Kâbe'yi gözleriyle gören herkesin, Kâbe'ye yönelmesi gerekir.Kâbe'yi göremeyen kimse ise, o yöne doğru yönelir. Hata ederek Kâbe'den başka bir yöne doğru namaz kılmanın hükmü:

🕋Bulut ve sis sebebiyle, araştırdıktan sonra kıbleden başka bir yöne doğru namaz kılarsa, namazı geçerlidir. Bu kimsenin namazını iâde etmesi gerekmez.

🕋Bir kimse namaz kılarken, güvenilir birisi gelir de kendisine kıblenin yönünü haber verirse, derhal kıbleye yönelmesi gerekir. Bu kimsenin namazı geçerlidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar