Kripto Bağış

BEKTAŞİ VE MUHTEŞEM CEVAPLARI..!

" BEKTAŞİ VE MUHTEŞEM CEVAPLARI..! "

Bektaşiye sormuşlar;
- Erenler İslam’ın şartı kaçtır diye. Cevap vermiş;
- Birdir. Demiş.
- Nasıl olur biz beş olduğunu biliyorduk. Dediklerinde; Bektaşi:
- O eskidendi, şimdi bire indi. Demiş:
- Nasıl olur değince. Bektaşi şöyle açıklamış:
- " Evlat; zenginler zekat ile haccı, fakirler de oruç ile namazı kaldırdılar. Kala kala Kelime-i Şahadet kaldı " demiş..!



 Resûlullah efendimiz, hicretin 11. yılı, Safer ayında hastalanırlar. Hastalığın artması üzerine Medîneli Müslümânlar çok üzülür ve Mescid-i şerîfin etrâfında pervâne gibi dolaşmaya başlarlar. Bu hâl, Resûlullah efendimize haber verilir. Merhamet buyurarak, sıkıntıya katlanıp mescide teşrif ederler ve minbere çıkarak buyururlar ki:
" Biliniz ki, ben sizlere karşı raûf ve rahîmim. Siz de bana kavuşacaksınız. Kavuşacağınız yer, Kevser havuzunun başıdır. Cennete girmek, bana kavuşmak isteyen, boş yere konuşmasın.
Ey Müslümânlar! Kâfir olmak, günâh işlemek, ni'metin değişmesine, rızkın azalmasına sebep olur.
İnsanlar, Allahü Teâlânın emirlerine itâat ederse, hükûmet başkanları, âmirleri, vâlileri onlara merhamet ve şefkat eder..! 

Fısk, fücûr, taşkınlık yapar, günâh işlerlerse, merhametli başkanlara kavuşamazlar..! "

ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLEN YASİN ( HZ. MUHAMMED MUSTAFA S.A.V ) EFENDİMİZİN YUKARIDA Kİ SÖZÜNDE BELİRTTİĞİ GİBİ..!

CİNAYETLER, FUHUŞ, DOLANDIRICILIK , FAİZ , DEDİKODU, GIYBET, KUL HAKKI YEME, KİBİRLENME, PARAYA TAPMA, HARAM OLANLARIN HELAL OLARAK GÖSTERİLİP YAPILDIĞI TÜRKİYE NEDEN ÇOK BÜYÜK SORUN VE SIKINTILAR YAŞIYOR BİR DÜŞÜNÜN..! 



Yorum Gönder

0 Yorumlar